Bij Jumpsquare Group jump je zo onze sollicitaties in. Allereerst vul je het digitaal sollicitatie formulier in, waarbij je jouw CV en motivatiebrief upload. Binnen 5 dagen hoor je van ons of je op gesprek mag komen. Wanneer je bericht krijgt om met ons mee te jumpen in jouw nieuwe baan, vul je digitaal nog wat gegevens in.
Geen match tussen jou en de vacature? Dit zullen wij dan per sollicitatiestap ook eerlijk aangeven.
De sollicitatieprocedure kan in enkele parken afwijken van bovenstaande beschrijving.

Met deze sollicitatietips jump jij zo je nieuwe (bij)baan in!

Jouw CV en motivatiebrief

Wat moet er in jouw CV?

Tijd om jouw CV te maken. Maar wat moet er in en hoe stel je een goed CV op? Ook al heb je nog niet zoveel ervaring doe je er goed aan om een CV te maken, wij krijgen dan alsnog een goed beeld van wie jij bent! In ieder geval bevat het CV de volgende onderdelen: contactgegevens, een stukje over jezelf, werkervaring, opleidingen en kennis en vaardigheden.

CV met foto?

Wij zeggen gewoon doen! Jij onthoudt iemand toch ook veel beter als je er een gezicht bij hebt? Wij ook, dus een simpele portretfoto gemaakt met daglicht waarbij je glimlacht, is altijd goed.

Hoe maak je een CV?

Heb jij geen kaas gegeten van designprogramma’s als Photoshop en InDesign? Of speel je het liever op safe met een strak en simpel cv? Dan kun je natuurlijk je cv maken in Word. In Word kun je gratis een cv-sjabloon gebruiken om in no time een cv in elkaar te zetten. Ook geen wonder in Word? Maak dan eenvoudig en gratis een CV online.

Echte no-go's op het CV

Spelfouten in je CV of motivatiebrief zijn niet zo handig, doe een check via Word om dit te voorkomen. Daarnaast zijn hele lange teksten of omschrijvingen afleidend. Hou deze kort, maar duidelijk!

Opbouw motivatiebrief

Begin je sollicitatiebrief met een aanhef. Zoek uit bij wie je brief uiteindelijk terechtkomt en spreek hem of haar direct aan. Open de eerste alinea van je brief met een openingszin waar wij van gaan springen en trek de aandacht! Vertel in de volgende alinea’s iets over jezelf. Over wie je bent, wat je doet, waar je goed in bent en waarom jij geschikt bent voor de baan. Maar geef ook aan wat je nog graag zou willen leren. In de afsluiting geef je aan dat je graag deze motivatiebrief toelicht in een gesprek.

Je motivatiebrief is geen opsomming van je cv

Een sollicitatiebrief is geen uitgeschreven cv, maar een toelichting van je motivatie. En dat doe je niet door je cv volledig in je sollicitatiebrief te herhalen, maar juist door bepaalde zaken van je cv toe te lichten. Zeg iets over die baan als kassamedewerker, maar focus vooral op hoe je leerde omgaan met klanten en waarom jou dat nu de perfect fit for the job maakt.

Waarom moeten wij jou aannemen?

Jezelf onderscheiden is misschien wel het belangrijkste bij solliciteren. Maar hoe onderscheid je je nou echt? In plaats van terugvallen op saaie, corporate clichés, moet je laten zien wie je bent en wat je kunt. Doe dat met humor, professionaliteit en creativiteit. En laat niet alleen zien wat je kunt, maar ook wie je bent. Een goede sollicitatiebrief is bijna een profiel van jezelf.

Ben oprecht!

Wat missen veel sollicitatiebrieven? Ze zijn niet oprecht. Ze bevatten dezelfde standaardzinnen en woorden die iedereen gebruikt. Vaak zelfs een gekopieerde motivatie van een motivatiebrief die je op internet kunt vinden. Dat is zonde, want waar het bij succesvol solliciteren écht om gaat, is dat de recruiter tijdens het lezen voelt dat jij een echt persoon bent. Wees zo eerlijk mogelijk over je kwaliteiten en je motivatie om ergens te willen werken.

Het sollicitatiegesprek

We horen graag wie je bent!

Vertel ons over jezelf, want wij staan te springen om jou te leren kennen! Om je alvast te helpen; sport, studie, reizen, hobby’s, wat doe je in je vrije tijd?

Maak ons enthousiast!

Enthousiasme werkt ontzettend aanstekelijk. Laat daarom zien dat jij deze bijbaan echt graag wilt en waarom!

Een beetje zenuwachtig? Geen probleem!

Op sollicitatiegesprek komen is ook spannend en dat begrijpen wij als geen ander. Wij proberen jou dan ook op je gemak te stellen. Toch nog een beetje zenuwen? Geef dat vooral even aan, zeker als je het gevoel hebt dat de zenuwen jou tegenhouden tijdens het gesprek. Ook als je het antwoord op een vraag niet weet, kun je dit aangeven. Vraag om meer uitleg als je een vraag niet begrijpt.

Motivatie

Wij vinden ons werk ontzettend leuk en wij hopen jij ook. Overtuig ons door te motiveren waarom jij zo graag bij ons komt werken.

Blijf op de hoogte van onze vacatures